>> CímlapTörténeteink

Nagy Ida története

 Egy 16 éves szovátai székely kislány, Nagy Ida, a „Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar” aktív tagja, még a GOL Magyarország III. programjának megkezdésekor bekerült a klubunk által szervezett veleszületett szívrendelleneségek műtéti programjába. Ida életét is veszélyeztető veleszületett szívbetegségének szívműtétéjére 2016 nyarán került sor.

Bővebben: Nagy Ida története

Rancz József története

 Szegedi rotarysták gyűjtötték össze a pénzt egy ötéves, romániai magyar kisfiú szegedi szívműtétjére. Rancz Józsika után még legalább 19 hasonló operációt végeznek majd a következő két évben a Gift of Life programban, valamennyit olyan gyerekeken, akiket országukban nem, vagy nem megfelelő színvonalon tudnának megműteni.

Bővebben: Rancz József története

Opra Eszter története

 Egy tízéves erdélyi kislányon hajtotta végre a Gift of Life Magyaroszági programjának legnehezebb és legkockázatosabb beavatkozását Szatmári György professzor úr és csapata. A sikeres operáció a Rotary Club Budapest -Tabán és a klub támogatóinak segítőkész adakozásából jöhetett létre.

Bővebben: Opra Eszter története

Sógor Zente története

 Soron kívül került a magyar Rotary Club Gift of Life programjába Sógor Zente. A székelyudvarhelyi kisfiú állapota akuttá vált és azonnali beavatkozásra volt szükség. A november 14-ikén elvégzett szívkatéteres beavatkozás költségeit teljes egészében a magyar rotaristák adományai fedezték. A Rotary Club Tatabánya 1 000 000 forintos hozzájárulásával  ajándékozott új életet a 2 éves kisfiúnak. Zente a 12. határon túli kisgyerek, aki az Rotary „Gift of Life – Ajándékozz életet” programja keretében esett át magyarországi szívműtéten az elmúlt két évben.

Bővebben: Sógor Zente története

Papp Arnold Dávid története

Papp ArnoldA sikeres szívkatéteres beavatkozást követő második napon, 2012. szeptember 27-én elhagyhatta a kórházat a 4 éves Papp Arnold Dávid. A szívbetegséggel született szatmárnémeti kisfiú műtétjének számláját a Rotary Club Budapest-Tabán állta. Arnold a 11. határon túli kisgyerek, aki a magyar Rotary Gift of Life – Ajándékozz életet programja keretében esett át magyarországi szívműtéten az elmúlt két évben.

Bővebben: Papp Arnold Dávid története

Pálfi Boróka története

Pálfi Boróka és John KennyPálfi Boróka szívelégtelenséggel született és 2010. márciusában esett át sikeres műtéti beavatkozáson – elsőként a Gift of Life program keretében. Az akkor 7 éves Boróka Nagyváradról érkezett Budapestre.

Bővebben: Pálfi Boróka története

Budai Zsófi története

Budai ZsófiBudai Zsófia – az akkor 3 éves nagyváradi kislány - 2010. decembere végén esett át sikeres műtéti beavatkozáson és a karácsonyt már otthon töltötte. Pálfi Boróka után Zsófi volt a 2. megmentett kisgyerek a programban.

Bővebben: Budai Zsófi története

Kertész Tamás története

Kertész családKertész Tamás alig múlt 7 éves és már két jelentősebb szívműtéten volt túl mikor megismertük a Gift of Life program keretében. Tamás harmadik műtétje már sikeres volt és az édesapával folytatott későbbi levélváltásból megtudtuk, hogy azóta kitűnő eredménnyel elvégezte az első osztályt, szívesen forgatja a könyveket, sokat játszik testvéreivel és egy jó focimeccset semmi pénzért sem hagyna ki.

Bővebben: Kertész Tamás története
Go to top