>> CímlapHírek

Caraiman Alexia Lucia elbocsátása

 Január 11-én búcsúztattuk a Szen-Györgyi Albert Rotary Club által koordinált GOL program keretében nemrégen Szegeden megműtött román Caraiman Alexia Luciat, aki 14 éves, Temesváron él és jól érzi már magát.

Bővebben: Caraiman Alexia Lucia elbocsátása

Újabb két gyermeket műtöttek meg a szegedi orvosok

 Újabb két gyermeket, egy temesvári és egy székelyudvarhelyi kisfiút műtöttek meg a szegedi orvosok a Rotary Gift of Life!, vagyis az Ajándékozz életet! programjának támogatásával. Mindkét gyermeket rövid időn belül kellett megoperálni, amire Romániában nem volt lehetőségük.

Bővebben: Újabb két gyermeket műtöttek meg a szegedi orvosok

Újabb műtét a Gift of Life program keretében

 A szegedi orvosok valószínűleg az utolsó pillanatban operálták meg a 9 éves, szívbeteg Mirunát. Dr. Bogáts Gábor, az SZTE Kardiológiai Centrum Szívsebészeti Osztályának a vezetője vállalta, hogy munkatársaival elvégzi a heroikus szívműtétet. Az elmúlt időszakban a Rotary Klub által támogatott szívműtétek között eddig ez volt a legkomplexebb beavatkozás.

Bővebben: Újabb műtét a Gift of Life program keretében

GOL sajtótájékoztató 2017. február 8. (Budapest)

 Szivós Márton világbajnok vízilabdázó lett a Gift of Life, „Ajándékozz életet” arca. Az egykori szegedi sportoló úgy fogalmazott, fontosnak tartotta, hogy ismertségét komoly kezdeményezések és célok segítésére használja fel, ezt a programot pedig méltónak találta erre.

Bővebben: GOL sajtótájékoztató 2017. február 8. (Budapest)

A 2013–2014 Rotary-év Gift of Life projektje

A Gift of Life program Magyarországon a magyar District keretében, klub projektként, de a District teljes támogatásával működik. Balogh György PDG (RC Budapest-Budavár), 2011-2012. évi soros kormányzó és Kercsmár András PDG (RC Budapest-Sasad) a program második magyarországi szakaszának szervezője, a District Kormányzótanácsának Gift of Life felelőse kérte fel a RC Budapest-Tabánt a lebonyolításra. A projektet a jelenlegi- és a megválasztott kormányzók is támogatásukról biztosították.

Bővebben: A 2013–2014 Rotary-év Gift of Life projektje

Gift of Life Team Amerikából

 Karsai Gábor vezetésével amerikai rotarista barátaink érkeztek Magyarországra. A Rotary Friendship Exchange program keretében lebonyolított látogatás célja többek között a Gift of Life 2013–2014. évi programjának elindítása volt.

Bővebben: Gift of Life Team Amerikából

Köszönjük a Rotary Club Tatabánya támogatását!

 A tatabányai rotaristák egy kétéves székelyudvarhelyi kisfiúnak ajándékoztak életet azzal, hogy 1.000.000 forinttal hozzájárult az életmentő műtét elvégzéséhez. A beavatkozás sikeres volt, a gyermek egészségesen térhet haza otthonába. Ezzel a nemes és példamutató gesztussal a tatabányai Rotary klub a szervező RC Budapest-Tabán társklubjává vált a Gift of Life projektben.

Bővebben: Köszönjük a Rotary Club Tatabánya támogatását!
Go to top