>> CímlapGift of Life International

a Gift of Life International

A Gift of Life International nemzetközi civil program, melynek célja olyan gyermekek életének megmentése, akik veleszületett szívbetegségben szenvednek és országukban nem áll rendelkezésre a gyógyítás lehetősége.

A szívbeteg gyermekek megmentése minden kultúrában és minden nyelven találkozik a jóérzésű emberek támogatásával. Így lehetséges, hogy világszerte több, mint 70  Gift of Life projekt működhet, és ezek segítségével már több mint 12 ezer gyermeknek sikerült új életet ajándékozni. Jelenleg évente több mint ezer gyermeken segítenek a program önkéntes szervezői és szakemberei. A projektek többségét helyi Rotary klubok szervezik. A kezdeményezés is egy rotaristától, Robbie Donnótól ered, aki egy ugandai kislány, Grace Agwaru életének megmentésével indította útjára Gift of Life-ot. Grace ma a program jószolgálati követe.

A Gift of Life International ernyőszervezetként támogatja ezeket a független Gift of Life projekteket – köztük a magyart is.

A Gift of Life program tevékenységei:

  • Életmentő orvosi beavatkozásokat szervez
  • Szűrőprogramokat szervez a pontos szívgyógyászati diagnózisok felállítására
  • Képzési programokat szervez a helyi szakemberek számára, elősegítve ezzel a diagnosztikai és sebészeti önellátást a helyi közösségekben
  • Finanszírozási lehetőségeket kutat fel és adományokat gyűjt
  • Helyi és nemzetközi szinten felhívja a figyelmet a problémára és a programra


További információ: http://www.giftoflifeinternational.org

Go to top